Alergeny

Obsah alergenů:

Povidlový frgál: 1,3,7

Hruškový frgál: 1,3,7

Tvarohový frgál: 1,3,7

Makový frgál: 1,3,7

Ořechový frgál: 1,3,7,8

 

Seznam alergenních složek, který byl publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU, je následující.

1. Obiloviny obsahující lepek pšenice, žito, oves, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná - arašídy a výrobky z nich

6. Sójové boby - sója a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, pekanové ořechy, kešu ořechy, para ořechy, pistácie, makadamiové ořechy a výrobky z nich.

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena - sezam a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg/kg, 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2

13. Vlčí bob - lupina a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich